villanyautó töltés társasház

Villanyautó töltő társasházba: hogyan kezdjünk neki?

Mi a folyamata a villanyautó töltőt telepítésnek társasház esetén? Következő cikkünkből kiderül.

A villanyautó otthoni töltése – legyen az kertes- vagy társasház – egyértelműen olcsóbb, mint a nyilvános, hiszen a nyilvános töltők árai 195-285 forintba is kerülhetnek kilowattóránként. Azonban míg kertesházban könnyedén megoldható a villanyautó töltő telepítése, a társasházi töltés folyamata bonyolultnak, átláthatatlannak – és amennyiben a lakóközösség nem támogatja annak ötletét – lehetetlennek tűnhet.

Arról már írtunk korábban, miért nem érdemes társasházban konnektorról tölteni az autót, most lássuk, milyen lépésekből áll a villanyautó töltő telepítése egy társasház esetén.

1.     Egyeztetés a tulajdonostársakkal

Az első lépés minden esetben a lakóközösséggel való egyeztetés. Gyakran előfordul, hogy néhány a környezetvédelemre nyitott tulajdonos indítja el a folyamatot.

Sokkal könnyebb dolgunk lesz a lakógyűlésen, ha többen érdeklődnek a töltőberendezések telepítése iránt. Több töltő telepítése esetén az egyéni beruházási költségek jelentősen csökkenthetők, és a társasházon belüli engedélyeztetés is egyszerűbbé válhat.

Amennyiben néhány lakó nem ismeri a villanyautó töltők mellett szóló érveket – kezdve azzal, hogy a lakások értékét növeli – összeszedtük az előnyöket ebben a cikkben.

2. Egyeztetés a Közös Képviselettel

Miután szereztünk néhány támogatót, fontos felkészülnünk a társasház képviselőinek kérdéseire.

A következő kérdések merülnek fel gyakran:

  • Mennyibe fog kerülni?

Ez természetesen nagyon változó, függ az igényektől, a társasház adottságaitól, és a töltőválasztástól is, pontosan ezért 5 pontos csekklistát állítottunk össze a könnyebb töltőválasztásért.

  • Van szükség villamoshálózatbővítésre?

Gyakori kérdésként merül fel, hogy egyáltalán van-e szabad kapacitás a társasház villamoshálózatában, vagy bővítésre lesz szükség, ami akár több millió forintos beruházás a lakók részéről.

A Wellcharge töltők telepítéséhez legtöbbször nincs szükség a társasház villamoshálózatának bővítésére, ezért jóval kedvezőbb beruházási költségekkel számolhattok.

  • Hogyan történik az elszámolás?

A társasházkezelőnek havonta mindössze néhány percet kell szánnia arra, hogy lekérje melyik lakó mennyi áramot töltött villanyautójába.

Itt találod a társasházi töltéssel kapcsolatos gyakori kérdésekről szóló cikkünket.

Amennyiben nem találsz választ a kérdéseidre – legyen szó akár engedélyeztetésről, dokumentációról, vagy jogi kérdésekről – kérdezz minket bátran, eddig közel 200 töltőt telepítettünk társasházakba.

villanyautó töltő társasház

Kattints ide a társasházi villanyautó töltő aktuális áraiért!

 

3.     Igények megfogalmazása és felmérés

A következő kérdéseket fontos tisztázni a pontos árajánlathoz:

  • Szükséges van-e villamoshálózatbővítésre?
  • Hol vezethetők el a vezetékek?
  • Wifis vagy GSM kapcsolattal csatlakozzanak a töltők a távfelügyeleti rendszerhez?

Ne aggódj: ha nem tudtok valamelyik kérdésre válaszolni, a szakértőnk a felmérés alapján tud segíteni a legjobb opció kiválasztásában.

4. Árajánlat elfogadása, villamosterv

Alapos és pontos felmérésünknek hála tisztán látjátok a telepítéssel járó anyag-és munkaköltséget. Elkészítjük a szerződést, szükség esetén segítünk benyújtani az engedélyeztetéshez szükséges dokumentációt.

5. Telepítés, beüzemelés

A telepítés átlagosan 2 hét alatt megtörténik, a töltőberendezést szakszerűen és biztonságosan felszereljük, összekötjük az elektromos hálózattal. A folyamatot tapasztalt villanyszerelők végzik.

Beüzemeljük a töltőt, bemutatjuk a használatát, minden felmerülő kérdésedre válaszolunk, segítünk az applikáció használatában is.

Nektek már csak élveznetek kell a zökkenőmentes logisztikamentes otthoni töltés előnyeit!

Villanyautó töltőt szeretnél társasházba?

Írj nekünk, vagy hívj a +36 1 300 9042 telefonszámon!

KÖVESD FACEBOOK OLDALUNKAT A LEGFRISSEBB HÍREKÉRT.

 

 

 

 

 

 

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Közeledik a villanyautó-forradalom? 3 kezdeti akadály és megoldásuk
Amiről kevesen beszélnek – a villanyautó töltők üzemeltetési problémái és megoldásuk [Esettanulmány]
Maxold ki a napelemedet villanyautó töltéssel! Elektromos autó töltés céges telephelyen
Hogyan telepítünk villanyautó töltőt szálláshelyeknek?
Módosult a Tűzvédelmi Műszaki Irányelv: mutatjuk a villanyautó töltőkre vonatkozó új szabályokat