elektromos autó töltő szálláshelyeknek

Hogyan telepítünk villanyautó töltőt szálláshelyeknek?

Egyre növekszik az igény a villanyautó töltésére szálláshely tulajdonosok körében is, a napokban egy hotel kért tőlünk ajánlatot elektromos autó töltőberendezésére. A tulajdonos szeretné bővíteni a szolgáltatási palettáját, hogy a villanyautóval rendelkező vendégei kényelmesen tölthessék autójukat a pihenésük alatt, azonban ennek gyakorlati megvalósulásával kapcsolatban felmerült néhány kérdés.

Korábbi cikkünkben már írtunk arról, milyen tévhitek keringenek a villanyautó töltéssel kapcsolatban a szálláshelytulajdonosok körében, most lássuk, miért éri meg villanyautó töltőt telepíteni, és milyen lépései vannak a töltőberendezés telepítésének.

3 ok a szolgáltatáspalettád bővítésére

  1. Egyre nagyobb a kereslet az elektromos autó töltőkre szálláshelyválasztáskor

Több mint 3000-en olvasták a szállás.hu villanyautó barát szálláshelyekről szóló cikkét, a booking.com-on pedig külön szűrhetünk a villanyautó töltőberendezésekkel rendelkező hotelekre.

  1. A szálláshelyed felkerülhet a térképre

A töltőkkel rendelkező szálláshelyek kiemelt figyelmet kapnak a villanyautósok körében, hiszen külön térkép érhető el azokról a pihenőhelyekről, nem kényszerülnek a vendégek a nyilvános töltőhelyekre.

  1. A szálláshely minősítése is növekszik

10 ponttal többet érhet szállodánk a besorolásnál, ha rendelkezik elektromos autó töltővel. Az a szálloda tehát egyértelműen vonzóbbá válik azok számára, akik elektromos járművel utaznak. Így nem csak több vendéged lesz, hanem a szállodád reputációját is javíhatod, versenyképesebbé válsz a piacon.

 

elektromos autó töltés szálláshelyeknek

Honnan tudom, melyik vendég mennyi áramot használt a töltésre?

Háromféle megoldás létezik arra, hogy nyomon kövesd, melyik vendéged töltötte az autóját:

1.     Manuális nyomon követés

Mondanunk sem kell, hogy ez a leginkább időigényes, kényelmetlen verzió, amely sok adminisztratív munkaórát követel, és nagy a hibázási lehetőség is.

Okosrendszerre van szükség ahhoz, hogy tudjuk, ki mikor töltött, illetve a töltőberendezésnek fel kell ismernie a szobát, ahová a vendég bejelentkezett.

2.     Wellcharge-megoldás: töltésindítás a recepciónál.

A Wellcharge nem csak töltőket biztosít, hanem a szálloda hatékony működéséhez szükséges háttérrendszert is. Webes felületünkön az összes szállodai töltő elérhető, így el lehet indítani a recepciónál a töltést, ki tudják számlázni a szobához. Ezt akkor érdemes választani, ha nincs nagy forgalom, és ad-hoc jelleggel töltenének a vendégek.

3.     Wellcharge-megoldás: szobakártyához rendelhető töltési lehetőség.

Ez a lehető legkényelmesebb módszer arra, hogy villanyautó töltőkkel bővítsük a szolgáltatásunkat. A szobakártyának hála nincs szükség recepciós segítségre, a vendég elindíthatja tokenes megoldással a töltést, és a szállásadó pontosan láthatja, ki mikor mennyit töltött. Ennek előnye, hogy sokkal egyszerűbben lehet tölteni nagy forgalom esetén is, a számlázáshoz szükséges bizonylat pedig két kattintásból lekérhető.

A töltési folyamat alatt, és később is tűpontos adatokat kaphatunk a vendégek áramfogyasztásáról, és a Wellcharge rendszere integrálható számlázási szoftverekkel/hoteles rendszerekkel is, így valóban gyerekjáték az ezzel járó adminisztratív feladatok elvégzése.

Hogyan építhető a villanyautó töltés a szoba árazásába?

Jogszabály mondja ki, hogy az árammal nem kereskedhetünk. Azonban, ha a villanyautó töltést kiegészítő szolgáltatásként adjuk – pontosan úgy, ahogy a minihűtőt vagy a jakuzzit – beépíthetjük a szoba árába.

A telepítés folyamata szálláshelyeknél

1.Kapcsolatfelvétel

Vedd fel velünk a kapcsolatot a +36 1 300 9042 telefonszámon, vagy az űrlap kitöltésével. A szakértők alapos felmérése és kérdéseik segítenek a pontos igények feltérképezésében, hogy valóban a cégedre szabott ajánlatot adhassunk.

  1. Árajánlat

Az árajánlat készítése során részletesen áttekintjük a telepítéssel járó anyag-és munkaköltségeket. A pontos felmérésnek hála tisztán láthatod a beruházás teljes várható költségét, és elősegítjük vele a további tervezést, döntéshozatalt. Vállaljuk az engedélyeztetéshez szükséges dokumentációk benyújtását is.

  1. Villamosterv

A villamosterv elkészítése egy másik fontos lépés, amely gondoskodik a szálláshelyed villamoshálózatának biztonságáról és a jövőbeli bővítések lehetőségéről.

Szakértő csapatunk elkészíti a jogszabály által előírt villamostervet, amely gondoskodik a telephely biztonságáról, emellett megkönnyíti a jövőbeni bővítések tervezését is.

  1. Telepítés

A telepítés maga szakszerű és biztonságos módon történik, tapasztalt villanyszerelők által, felszereljük a töltőberendezéseket, és az elektromos hálózathoz csatlakoztatjuk őket.

  1. Beüzemelés

Végül szakértő csapatunk beüzemeli a töltőket, bemutatják a töltők zökkenőmentes használatát, válaszolnak minden felmerülő kérdésre, és segítenek az applikáció használatában is.

 

Elektromos autó töltőt szeretnél szálláshelyre?

Írj nekünk, vagy hívj a +36 1 300 9042 telefonszámon!

 

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Közeledik a villanyautó-forradalom? 3 kezdeti akadály és megoldásuk
Villanyautó töltő társasházba: hogyan kezdjünk neki?
Villanyautó otthoni töltés: így spórolhatsz akár 40.800 Ft-ot havonta a villanyautó töltéseden!
Tűzvédelmi Műszaki Irányelv: így kell villanyautó töltőt telepíteni
Céges villanyautó töltés árak 2024