elektromos autó töltő

3+1 érv a társasházi villanyautó töltés mellett, amivel meggyőzheted a lakógyűlést

Társasházi villanyautó töltés: aki villanyautó mellett teszi le a voksát, egy környezettudatos opció mellett dönt. Azonban egy elektromos autóval nem csak a környezetet védhetjük, hanem a pénztárcánkat is, mivel hosszútávon jóval költséghatékonyabb, mint a benzines társai.

Azonban amíg benzinkútból minden sarokra jut egy, a nyilvános töltőberendezések száma itthon elképesztően kevés.

Újdonsült villanyautó-tulajdonosként így napi logisztikával kell számolnunk, hogy mikor töltsünk a cégnél, van-e egyáltalán szabad nyilvános töltőhely.

Ne hagyjuk, hogy a kevés elérhető töltő eltántorítson bennünket a villanyautózástól!

A töltőhely-keresgélés helyett ugyanolyan könnyedén tehetjük fel tölteni az autónkat nap végén a társasház mélygarázsában, mint ahogy azt a telefonunkkal tesszük.

Azonban a társasház lakói elzárkózhatnak a töltőberendezés telepítésétől a tévhitek miatt.

A következő érvekkel tapasztalatunk szerint egyszerűbben meggyőzhető a lakógyűlés a társasházi töltőberendezés telepítéséről.

Érvek a társasházi töltőtelepítés mellett

1.   Növeli a lakásuk értékét.

Az ingatlanpiacon egyre nő az igény a villanyautó töltőkkel felszerelt társasházakra, így versenyelőnnyel indultok a többi társasházhoz képest.

A Wellcharge csapata 200 töltőt telepített társasházakba, így nagy tapasztalattal rendelkezünk az egyedi igények terén is. A legtöbb helyre aljzatos Minitron S termékünk került, mivel ez az okostöltő minden villanyautó csatlakozótípussal kompatibilis.

Amennyiben a lakóközösségben felmérésre kerül, milyen típusú villanyautókat terveznek tölteni, az okostöltőnk kábeles verzióját javasoljuk. Ennek oka elsősorban a kényelem: kábeles verzió esetén nem kell ki-be pakolásznunk az autóból a töltőkábelt, és attól sem kell tartanunk, hogy esetleg ellopják, mert az applikációnkban elérhető a lezárás funkció.

2.   Nem kell fizetni más lakó villanyhasználatát.

Ha a villanyautótulajdonos a közös helyiségekben található konnektorról tölti az autóját, azért minden lakó fizetni fog, hiszen nem lehet pontosan elszámolni, nem mérhető, mekkora energiát használt el az autója töltésére.

Az ezzel járó konfliktusokat, vitákat azonban el lehet kerülni egy felhasználóazonosítás funkcióval, amelynek hála minden lakó csak a saját villanyhasználata után fizet.

3.   Nincs bonyolult, nehézkes pénzügyi elszámolás

A társasházkezelőnek havonta mindössze néhány percet kell szánnia arra, hogy lekérje melyik lakó mennyi áramot töltött villanyautójába.

+1: Nincsenek milliós bekerülési költségek.

„A háznak van liftje, hőszivattyúja, rámpafűtése, egy töltőberendezés nem lesz már túl sok a hálózatnak?”

Gyakori kérdésként merül fel, hogy egyáltalán van-e szabad kapacitás a társasház villamoshálózatában, vagy bővítésre lesz szükség, ami akár több millió forintos beruházás a lakók részéről.

A Wellcharge töltők telepítéséhez legtöbbször nincs  van szükség a társasház villamoshálózatának bővítésére, ezért jóval kedvezőbb beruházási költségekkel számolhattok.

A megoldás: mit tud a Wellcharge energiamenedzsment rendszere?

A Wellcharge energiamenedzsment rendszere gondoskodik arról, hogy biztonságosan töltődjön villanyautód a legmagasabb fogyasztás mellett is!

Jól ismerjük a társasházi életet: mindenki nagyjából egyidőben ér haza a munkából, egyszerre kezdi tölteni a villanyautóját, miközben megnövekedik a lifthasználat, világításhasználat a közös helyiségekben, otthon mindenki felkapcsolja a világítást, esetleg a sütőt vagy a mosógépet – okosrendszer hiányában könnyedén túlterhelődhet a társasház hálózata, és elmehet az áram.

A Wellcharge energiamenedzsment-rendszere azonban folyamatosan figyeli a ház energiafelhasználását, és mindig csak a fennmaradó energiát osztja ki a töltőberendezéseknek, mindezt teljesen automatikusan.

Ne aggódj, ez nem jelenti azt, hogy ne töltődne fel reggelre az autód!

A Wellcharge töltőberendezései észlelik, mikor tér nyugovóra mindenki, és a kihasználatlan teljesítménnyel gyorsan felölti az autódat, hogy reggel belevághass az energiával teli kalandokba!

Elektromos autó töltőt szeretnél társasházba?

Írj nekünk, vagy hívj a +36 1 300 9042 telefonszámon!

KÖVESD FACEBOOK OLDALUNKAT A LEGFRISSEBB HÍREKÉRT.

 

 

 

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Céges villanyautó töltés II. rész: költségek és megtérülés
Céges villanyautó töltés I. rész: hogyan ne bánjuk meg a beruházást?
Az elektromos autó károsanyag kibocsátása – környezetbarátabb a benzinesnél?
Költséghatékony villanyautó-töltés: mindent az energiamenedzsmentről
Közeledik a villanyautó-forradalom? 3 kezdeti akadály és megoldásuk