villanyauto toltes

Hogyan válhat villanyautós-baráttá egy szálláshely?

„Villanyautó-barát a szálláshely?” – kérdezte az egyik érdeklődő egy panzió szobafoglalási kommentszekciójában. Való igaz: egyre gyakrabban találkozhatnak a panziótulajdonosok ezzel a kérdéssel, hiszen itthon egyre nő a kereslet az elektromos autók iránt.

Egyáltalán megéri töltőberendezésben gondolkodni szálláshely tulajdonosként?

Lássuk, hogy panziótulajdonosként érdemes-e befektetnünk elektromos autó töltőberendezésbe.

1.    Meredeken nő az elektromos autó tulajdonosok száma itthon

A KSH adati alapján már 70 ezernél is több zöld rendszámos autó van a magyar utakon – ezen autók tulajdonosai is járnak pihenni, nyaralni, tehát egészen fontos célközönséggé válhat a panziótulajdonosok számára.

2.    A céges flották is villanyautókkal bővülnek

A fent említett szám mellett az új céges állami támogatásnak köszönhetően a flottát villanyautókkal fogják bővíteni – márpedig szobát üzleti utak miatt is foglalhatnak, nem csak pihenés céljából.

3.    Nincs itthon kiépített töltőinfrastruktúra

Kevés az elérhető nyilvános töltő hazánkban – a KSH adatai szerint mindössze 2147 db nyilvános töltőállomás áll rendelkezésünkre – ezért könnyedén a konkurenciád elé kerülhetsz, ha most vágsz bele töltőberendezés telepítésébe.

Villanyautós tévhitek és cáfolatuk – szállásadóknak

Összegezve elmondhatjuk, hogy mindenképpen érdemes villanyautó töltőberendezéssel bővítened a szálláshelyed szolgáltatásait. Azonban, mivel a villanyautó még egészen újnak számít hazánkban, vannak olyan kételyek, tévhitek, amelyeket érdemes felülvizsgálni még mielőtt bővítenéd a szolgáltatásodat.

Nem kell ingyen adnod a töltést

Kevés szálláshelyen érhető el jelenleg e-autó töltő, a villanyautóval rendelkező ügyfeleid szívesen fizetnek többet a töltőberendezés használatáért, így neked sem kell ingyen adnod a töltést. A Wellcharge töltőberendezéseihez olyan rendszert fejlesztettünk, amelybe integrálható bankkártyás fizetési funkció és RFID kártyás megoldás is használható, hogy minden vendéged pontosan kiegyenlíthesse a számláját a felhasznált áramnak megfelelően.

Nem elég egy konnektor

A villanyautó tulajokban és a szálláshely tulajdonosokban is egyaránt gyakran felmerül, hogy elegendő a panzió/szoba konnektorát használni töltésre – az érv mellette az, hogy egy tökéletesen hétköznapi konnektorral feltölthető az elektromos autó, és a szálláshely oldaláról sem jelent többet 1-2 ezer forintos plusz költségnél.

Ugyanakkor a panzió villamoshálózata valószínűleg nincs felkészítve egy 8 órás folyamatos terhelésre, ezért egyrészt balesetveszélyes lehet, másrészt nem mérhető a fogyasztás. Erre megoldás lehet a Wellcharge töltőberendezés, hiszen pontos elszámolás készíthető a fogyasztásról.

villanyauto toltes

Ezekre figyelj, hogy villanyautó-barát szálláshellyé válhass 

1.    Legyen közel a töltőberendezés a szálláshelyhez.

A villanyautót akkor szokták tölteni, amikor a vendégek is pihennek – ezért komfortosabb a vendégeid számára, ha a közelben tehetik fel tölteni a villanyautójukat.

2.    Válassz olyan töltőberendezést, ami minden csatlakozótípussal kompatibilis

Olyan töltőberendezést érdemes telepítened, amely a legtöbb villanyautóval kompatibilis, ezért ajánljuk a Type 2 aljzatos kialakítását.

3.    Élj a teljesítménymegosztással

Wellcharge okostöltőink hű társaid lesznek akkor is, amikor a panziód fogyasztása hirtelen megugrik: a töltőberendezések figyelik a villamoshálózatot, és automatikusan lelassítják az autók töltését, hogy ne terheljék túl a villamoshálózatot.

Amikor a vendégek nyugovóra térnek, a villanyautók töltése automatikusan felgyorsulnak, és az összes autó feltölt reggelre.

 

Elektromos autó töltővel bővítenéd a szálláshely szolgáltatását?

Írj nekünk, vagy hívj a +36 1 300 9042telefonszámon!

KÖVESD FACEBOOK OLDALUNKAT A LEGFRISSEBB HÍREKÉRT.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Céges villanyautó töltés I. rész: hogyan ne bánjuk meg a beruházást?
Az elektromos autó károsanyag kibocsátása – környezetbarátabb a benzinesnél?
Közeledik a villanyautó-forradalom? 3 kezdeti akadály és megoldásuk
Villanyautó töltő társasházba: hogyan kezdjünk neki?
Hogyan telepítünk villanyautó töltőt szálláshelyeknek?