elektromos autó töltés

Céges elektromos autó töltése otthon, társasházban: így készülhettek fel a 4 milliós támogatásra

Februártól jön a térítésmentes, akár 4 millió forintos támogatás a céges elektromos autó vásárláshoz, amitől az e-autó piac fellendülését várhatjuk, és megnövekedhet az igény a töltőberendezések telepítésére is.

Egyre több zöld rendszámos autó jut a maroknyi töltőállomásra

Februártól 30 milliárdos keretösszegből igényelhetnek vissza nem térítendő állami támogatást a vállalkozások, hogy személygépkocsit, kisteherautót vagy kisbuszt vásároljanak – adta ki közleményben az Energiaügyi minisztérium a HVG cikke szerint.

A pályázat kedvezőbb lesz a korábbiakhoz képest, mivel

  • 15 millióról 20 millióra emelték a támogatható járművel beszerzési árát,
  • eltörölték a 59 kW felső teljesítményhatárt.

Ezért várhatóan még több zöld rendszámos autó fog járni a magyar utakon, azonban a töltőinfrastruktúra képtelen felvenni a verseny a növekedéssel:

A KSH adatai szerint 2023-ban már 70 ezernél is több zöld rendszámos autó fut, azonban alig 2147 db nyilvános töltőállomás áll rendelkezésükre.

Gyakori megoldások a céges autó töltésére

1.     Cégnél töltés

Ez tűnhet a legkézenfekvőbb megoldásnak, hiszen amíg egyébként is dolgozunk, az autónk legalább töltődik.

Azonban a cégeknél sokkal kevesebb töltőállomás áll rendelkezésre, mint amekkora az elektromos autó flotta, így mindennapossá válik a verseny a szabad töltőhelyekért.

Konfliktusokat szülhet azon kérésünk, hogy a munkatársunk legyen kedves arrébb állni a feltöltött autóval a töltőberendezés mellől.

Céges töltőállomások telepítésével kapcsolatos információkért keress bennünket telefonon vagy az űrlap kitöltésével.

2.     Nyilvános töltők, közterületi töltés

A probléma ugyanaz, mint a céges töltőhelyeknél: ahogy már fent említettük, csekély mennyiség elérhető a nyilvános töltőkből itthon.

Emellett a nyilvános töltéssel jár egy plusz adminisztrációs teher a költségelszámolásnak köszönhetően.

3.     Otthoni töltés, társasházi töltés

A legegyszerűbb, legkézenfekvőbb megoldás, ugyanakkor sok tévhit kering arról, hogy nincs szükség külön töltőberendezésre, elég, ha konnektorból töltjük autónkat a gyári töltőjével.

Több történetet is hallottunk csalódott e-autó tulajdonosoktól, akiket a töltőállomás telepítését végző villanyszerelő világosított fel arról, hogy a házban/társasházban meglévő elektromos hálózat nem bírja el a terhelést.

A terhelés elosztása egy Wellcharge energiamenedzsment funkcióval könnyedén megoldható lett volna, azonban így a töltőberendezés rendszeresen leverte a kismegszakítót, a kényelmetlenség miatt végül nem végül nem használták a töltőberendezést.

villanyauto töltés

Kínzó kérdések a céges autó otthoni, társasházi töltésére

Hogyan lehet mérni pontosan, hogy mennyi áramot töltöttünk?

Sem otthon, sem társasházban nincs szükség ablakból kilógatott, balesetveszélyes töltőkre, és plusz almérő bekötésre sem ahhoz, hogy el tudj számolni a munkáltatóddal.

Sőt, bonyolult költségelszámolással sem kell töltenetek az időtöket, melyet aztán nem csak a kft, hanem a magánszemély adóbevallásában is fel kell tüntetni.

A Wellcharge rendszereibe hitelesített fogyasztásmérőt építettünk, így pontos elszámolást kaphattok céges e-autód fogyasztásáról.

Társasháznál szintén megoldás a hitelesített fogyasztásmérő, és itt sem külön mérőórákról van szó, hanem a ház főelosztójára szoktuk javasolni az elektromos autó töltőberendezéseinek csatlakoztatását.

Honnan lehet tudni, hogy a munkavállaló használta a töltőt?

Társasházi töltés esetén felmerülhet a munkáltatóban, hogy valóban mi töltöttünk-e, vagy valamelyik lakó is rácsatlakozott a töltőre.

A Wellcharge felhasználóazonosítás funkciójának csak engedéllyel, applikációval indítható töltés.

wellcharge-okostöltők

Azonnal letöltheted az energiafelhasználásod riportját a webes rendszeren keresztül

Hogyan történik az elszámolás?

A webes felületen keresztül a munkáltató és a munkavállaló is bármikor ellenőrizheti, így a fogyasztással kapcsolatos viták könnyedén megelőzhetők.

A villamos fogyasztási adatok lekérhetők heti, havi, negyedéves kimutatásokban is, akár rögtön bizonylattal együtt.

Rendszerünk egyedi vállalatirányítási rendszerrel integrálható.

 

Számlagyűjtögetés helyett egyszerű elszámolás

A Wellcharge rendszere integrálható könyvelési szoftverekkel, így senkinek sem kell görnyednie minden hónapban a számlatornyok felett.

A töltőink hiteles fogyasztásmérői gyűjtik az adatokat a számla kiállításához, amely felhő alapú szoftverünkből lekérhetők. Rendszerünk fogyasztás és időarányos elszámolásra is képes.

 

Készüljetek fel ti is a céges elektromos autó támogatás utáni fellendülésre, hogy egyszerűbben, kényelmesen tölthessétek autóitokat otthon, társasházban!

Szeretnéd egyszerűen megoldani a céges e-autó töltésedet otthon?

Írj nekünk, vagy hívj a +36 1 300 9042 telefonszámon!

KÖVESD FACEBOOK OLDALUNKAT A LEGFRISSEBB HÍREKÉRT.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Céges villanyautó töltés I. rész: hogyan ne bánjuk meg a beruházást?
Villanyautó töltő társasházba: hogyan kezdjünk neki?
Így működik a céges villanyautó otthoni töltésének elszámolása
Hogyan telepítünk villanyautó töltőt szálláshelyeknek?
Villanyautó otthoni töltés: így spórolhatsz akár 40.800 Ft-ot havonta a villanyautó töltéseden!