villanyauto-toltes-tarsashaz

Elektromos autó töltő társasházban: 5 pontos csekklista a könnyebb töltőválasztásért

Elektromos autó tulajdonosként a nyilvános töltőkeresgélés helyett a legegyszerűbb megoldás az otthoni töltés. Ugyanakkor, ha ez az otthon történetesen társasházban van, egy sor kérdést érdemes tisztáznunk, mielőtt töltőberendezést választunk.

Egy társasház közösségét meggyőzni az elektromos autó töltőberendezéséről a mai napig egészen nehézkes. Ezért lássuk, milyen szempontokat vegyél figyelembe a töltőválasztás előtt.

Társasházi töltés csekklista: ezeket fontoljátok meg választás előtt

1.    Van garázs a parkolóházban, vagy az utcán parkoltok?

Amennyiben van kocsibeállótok vagy garázsotok, gyerekjáték a töltőberendezés építése. Nyilvános, utcai parkolás esetén marad a közterületi töltés, amire szintén van megoldásunk.

2.     Van előre kialakított töltési hely?

Az új építésű lakásokban gyakran előre kialakítanak töltési helyeket, a régi építésűekben nincs előre kialakítva töltési hely, ugyanakkor Wellcharge töltőberendezésekkel a legtöbb esetben így is elkerülhető a hálózatbővítés.

3.    Szeretnétek később több töltőberendezést?

Sokan – jogosan – úgy állnak hozzá, hogy egyszerre elegendő egy töltőberendezés vásárlása és kiépítése, majd később úgyis bővítjük, ha lesz rá igény.

Ugyanakkor gyakran előfordul, hogy így 1-2 töltőberendezéshez le lesz kötve a társasház teljesítményéből 7-11 kW, ami után nem marad több a hálózatból, kapacitásbővítésre lesz szükség.

Ez pedig patthelyzetet hozhat létre: a 3. töltőberendezést kérő elektromos autó tulaj nem fogja kifizetni a társasház hálózatbővítésével járó milliós összeget, de a két korábbi tulajdonos sem száll bele a költségekbe csak azért, hogy egy új tulajdonos is tölteni tudjon.

Ezért érdemes szakértő segítségét kérni már az első pár töltőberendezés kiépítése előtt.

 

4.    Szükség van felhasználóazonosításra?

Ha van közös használatú parkolóhely, érdemes a felhasználóazonosításra gondolni, hogy ne merüljön fel probléma az elszámolásnál.

A Wellcharge töltőberendezéseiben applikáció és RFID kártya segítségével is beazonosíthatók vagyunk, így csak annyit fizetünk, amennyit valóban használunk.

Villanyauto telepítés folyamata

Társasházba szeretnél elektromos autó töltőt?

Írj nekünk, vagy hívj a +36 1 300 9042 telefonszámon!

KÖVESD FACEBOOK OLDALUNKAT A LEGFRISSEBB HÍREKÉRT.

 

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Hogyan telepítünk villanyautó töltőt szálláshelyeknek?
Villanyautó otthoni töltés: így spórolhatsz akár 40.800 Ft-ot havonta a villanyautó töltéseden!
Céges villanyautó töltés árak 2024
Elektromos autó töltő árak: Mennyibe kerül egy villanyautó-töltő telepítés társasházba?
3+1 érv a társasházi villanyautó töltés mellett, amivel meggyőzheted a lakógyűlést